Arta de organizare a timpului : Cum sa fii cat mai eficient

Cand vine vorba de a-ti organiza timpul cat mai bine, trebuie sa ai in vedere doua laturi, si anume sa fii practic si eficient. Mai exact, acest fapt se refera la ideea de a fi capabil sa alegi sarcinile care trebuie si apoi sa le indeplinesti intr-un mod cat mai rapid. As vrea sa va povestesc experienta mea. Mai intai voi explica ce inseamna sa fii practic. Este important sa intelegem cat de semnificativ este acest punct.

Daca nu stii care este diferenta intre activitatile necesare, cele care trebuie realizate si activitati pe care pur si simplu vrei sa le faci, aceasta inseamna ca nu este tocmai bine sa incerci sa fii practic. In ceea ce priveste acele activitati pe care pur si simplu vrei sa le indeplinesti, vei gasi timp si pentru acestea. Acele sarcini pe care tu trebuie sa le indeplinesti, de fapt sunt acelea care pot avea consecinte serioase din cauza ca nu au fost indeplinite. Daca nu platesti factura la electricitate, curentul electric va fi taiat, daca nu ajungi la conferinta, la serviciu, vei fi concediat. In prezent trebuie sa muncesti pentru a fi ocupat. Totusi nu este un obicei prea bun sa te pierzi in munca deoarece adevarata munca se pierde in amestec (dupa cum am mai spus, munca nu poate fi nimic, daca nu muncesti ce trebuie).

Poti pierde atat de mult timp pe activitati fara valoare. De fapt, valoarea unei activitati ar trebui sa fie factorul principal care sa te indrepte catre ea. In ultima vreme am tot tratat cu o pasiune de-a mea mai veche (adica, am creat arta de a te juca pe jocurile de calculator) si nu neaparat ca-mi placea ci mai mult pentru ca fac aceasta activitate de foarte mult timp). La un moment dat, m-am gandit care este valoarea pe care mi-o da aceasta activitate. Nu-mi mai placea aceasta activitate, nu aducea niciun profit, nicio dezvoltare personala, si in plus necesita foarte mult timp. Intre timp am reusit sa ma opresc si sa ma orientez catre altceva care m-ar ajuta sa evoluez cu adevarat.

Este foarte folositor ca ai cateva idei despre planurile, dorintele si visurile tale de viitor. Astfel, poti lucra cat mai practic asupra a ceea ce-ti doresti. Niciodata nu m-am gandit sa am o idee despre planurile mele de viitor pentru a actiona intr-adevar intr-un mod constructiv, deoarece este mult mai bine decat sa traiesti de pe o zi pe alta. Ai vrea sa stii totusi catre ce activitate sa te indrepti, chiar daca nu ti-ai ales inca destinatia.

Toate acestea imi arata regula de aur de a deveni cat mai practic, eficient. Daca pui pret cat mai mult pe idea de valoare, munca pe care o efectuezi va oferi multa valoarea propriei vieti. Concentreaza-te asupra acelor sarcini importante, indeparteaza restul si vei salva mult timp.

Leave a Reply