Antreprenoriat

Automatizeaza-ti veniturile pentru a-ti simplifica viata

Titlul acestui articol aproape ca seamana cu un subiectul unui email Spam cand te uiti la el si spunand acum la modul serios – una dintre cele mai bune metode de a-ti simplifica viata este sa pui castigurile tale pe pilot automat. Nu este o sarcina usoara la inceput, dar odata ce ai pus-o la punct, merita efortul.

Inloc sa muncesti din greu in fiecare zi si luna pentru a castiga bani, munceste mult pentru a-ti construi o sursa de venit, ca apoi sa muncesti foarte putin doar pentru a mentine aceasta sursa.

Am vorbit inainte despre cum sa-ti pui facturile si economiile pe pilot automat – acum sa vedem cum putem face acelasi lucru cu veniturile. Aceasta nu este o idee originala, desigur – multi vorbesc despre asta in cartile lor. De exemplu Roberst Kiyosaki, pe langa multi altii vorbesc despre automatizarile veniturilor.

Dar in acest articol vom vorbi putin cum automatizarea veniturilor iti poate usura viata si apoi o sa gasim  modalitati pentru a putea realiza acest lucru.

Simplifica, Simplifica, Simplifica

Am vorbit mult despre simplificare, de la a-ti simplifica lista To-do la a-ti simplifica lucrurile din dulap. Ideea e ca simplificand lucrurile care nu sunt necesare in viata ta, ai mai mult timp sa te concentrezi pe ceea ce este cu adevarat important si sa ai parte de bucurie, calm si foarte putin stres intre timp.

Toate aceste concepte se aplica si castigurilor, desi rar ne gandim cu adevarat la asta. Majoritatea dintre noi muncesc pentru slujbe cu salariu consumand orele din fiecare zi pentru un venit fix si asta sprijina stilul lor de viata. Cateodata avem un al doilea loc de munca pentru a putea plati facturile, datoriile sau  pentru a economisi. Acesta este modul normal de a genera venituri si nu este nimic in neregula cu asta.

Dar daca stai si te gandesti putin, mijloacele noastre de a genera castiguri ne pot complica serios viata. Avem parte de foarte mult stres din cauza serviciilor noastre si acesta poate deveni istovitor. Avem lungi liste To-do, intalniri nesfarsite, telefoane, emailuri si interactiuni cu colegii nostri de munca toata ziua. Un loc de munca este ultimul lucru de care avem nevoie.

Acum imagineaza-ti ca ai creat o afacere mica pentru tine. Desigur ca poate implica o investitie destul de mare de timp si energie si poate si bani multi deasemenea (dar nu de fiecare data), dar odata ce este realizata aceasta afacere, investitia timpului si a energiei devine minima, iar rezultatul face ca investitia sa fi meritat.

Investeste ceva efort si curand o sursa de bani stabila se poate realiza, iar apoi este nevoie doar de putin timp in fiecare zi sau saptamana pentru a face lucrurile sa mearga lin.
Acum, stilul tau de viata este sprijinit de venitul automatizat cu un mimin de efort si devii liber pentru a-ti indeplini visele si pasiunile. Gata cu listele lungi To-do, fara intalniri si zile pline cu apeluri, emailuri si colegi de munca. Gata cu transportul la locul de munca. Aceasta este ultima simplificare.

Implica ceva efort la inceput, dar rezultatul care este simplificarea nu merita efortul?

Cum sa-ti automatizezi veniturile?

Nu exista doar o singura modalitate pentru a-ti crea o sursa de venit – sunt multe alte feluri. Si detaliile implicate pentru a le implementa ar cuprinde o carte intreaga. Ceea ce urmeaza reprezinta doar niste idei pentru a te face sa gandesti si pentru a-ti deschide mintea posibilitatilor. Ar trebui sa notez deasemenea ca exista intotdeauna un risc de esec pentru orice tip de investitie – nu este nimic garantat, dar daca avem niste principii si reguli si cu munca, poate deveni un succes.

Creaza o afacere

Pentru multi angajati, ideea de a crea o afacere mica este infricosatoare, poate chiar de neconceput. Nu este asa de speriat. Daca investesti putin, de exemplu daca iti faci un magazin virtual decat unul fizic, costurile initiale nu trebuie sa fie mari. Fa un exercitiu de brainstorming, fa cercetari si testeaza, iar apot apuca-te de treaba!
Daca o faci cum trebuie, nici macar nu trebuie sa-ti angajezi oameni. Daca sunt lucruri pe care nu vrei ca tu sa le faci, contacteaza freelanceri sau firme contractante. Posibilitatile unei afaceri mici sunt foarte mari, dar ceea ce trebuie sa faci este sa creezi un produs si sa-l vinzi pe internet. Creaza un produs pe care tu insuti l-ai folosi si tinteste spre o nisa a pietei de care apartii si astfel vei sti multe despre produsul, clientii si nevoile lor.

Site-uri Web

De ce sa vinzi pe internet? Costurile intiale sunt cu mult mai mici, plus ca este mult mai usor cu mai putine complicatii si orice poate fi automatizat spre deosebire de viata reala (fizica)  unde implica un loc fizic unde se desfasoara afacerea. Fara chirie, echipament sau mobila pentru a fi achizitionata, fara utilitati sau infrastructura IT, fara angajati. Rezuma-te la lucruri simple. A crea un site web costa putin. Cerceteaza fiecare din acesti pasi inainte de a incepe:

a. cumpara un domeniu
b. cumpara spatiu de gazduire
c. angajeaza un designer web (sau poti face tu daca te pricepi)
d. cumpara reclame platite (cum ar fi de la Google sau Yahoo)
e. cumpara un sistem de plata online

Transforma-ti serviciul intr-un produs. Furnizezi un serviciu? Daca da, trebuie sa-ti dedici multe ore in fiecare saptamana pentru un produs, cum ar fi o carte, DVD, site web sau CD. il creezi o singura data apoi il poti vinde mereu. Gandeste-te la cea mai buna metoda pentru a crea un produs ce da clientilor aceeasi informatie sau aptitudine ca si cum le-ai da-o personal. Vezi cum au facut altii pentru a te inspira. Multe din aceste produse pot fi create usor si ieftin folosind software-ul de pe computer si poate fi produs in masa de un numar de companii pentru un pret foarte mic.

Alte tipuri de venituri automate.

Inloc de a crea un produs informational, ai putea crea un produs real (fizic) cum ar fi un dispozitiv sau un produs nutritional. designerii freelance pot transforma ideea ta intr-un design si fabrici contractuale pot transforma acel design intr-un produs. Alte tipuri de venituri automate pot implica imobiliare, vanzare cu amanuntul online, marketing afiliat, blog, si un site cu posibilitate de membri. Sunt multe posibilitati. Gaseste modalitati pentru a-ti transforma punctele forte in generator de venituri.

Investitia initiala.

Multe dintre aceste tipuri de afaceri cer o investitie initiala de timp si bani. Investitia de timp inseamna doar ca trebuie sa investeti ceva munca, cel putin pentru primele 2-3 luni pana cand  il automatizezi. Dar investitia de bani poate opri pe multi. Daca ai economisit ceva bani, a crea o afacere cu costuri minime de start si de mentinere poate reprezenta o investitie buna. Poti deasemenea lua un imprumut pentru afacerea ta sau imprumutul poate fi de la familie sau prieteni.  Daca aceasta reprezinta o problema pentru tine, ia on considerare investitiile cu costuri mici, cum ar fi un blog (costa doar domeniul si gazduirea) sau creaza un DVD si vinde-l online.

Testeaza prima data.

Inainte de a-ti lansa si fabrica produsul, testeaza-l cu niste reclame prima data. Poti face asta imprimand niste reclame in magazine de nisa sau cu Google Adwords. Aranjeaza-ti site-ul in asa fel incat sa poti primi comenzi, plaseaza reclamele, monitorizeaza statisticile si vezi daca exista cerere. Daca cererea e buna incepe productia imediat. Daca nu, ar trebui sa refaci reclamele, nisa de marketing sau produsul insusi.

Automatizeaza-ti afacerea. Odata ce ai site-ul web pe internet si ai inceput sa primesti comenzi, gaseste modalitati de a automatiza fiecare parte a afacerii tale. Poti contracta companii care sa-ti preia comenzile, plaseaza comenzile la o fabrica, proceseaza tranzactiile bancare si rezolva cu transportul produsului la client. Daca faci legaturile automat intre toate aceste departamente, tot ceea ce trebuie sa faci de-acum incolo este sa monitorizezi ca totul merge in regula.

Aseaza-te si relaxeaza-te. Odata ce ai totul automatizat, trebuie doar sa monitorizezi lucrurile pentru a te asigura ca totul merge cum trebuie si banii ti se transfera in conturile bancare. In acest punct, timpul pe care trebuie sa-l acorzi va fi de 30 de minute pe zi sau chiar de o ora pe saptamana. Demisioneaza de la locul actual de munca, uita-te cum veniturile iti vin in mod automat. Viata poate fi simplificata!

Leave a Reply