6 sfaturi pentru a merge la serviciu cu bicicleta

In aceasta dimineata am mers cu bicicleta la serviciu (o distanta de aproape 16 km) si m-am simtit foarte bine. A fost a doua oara cand am mers cu bicileta perioada asta – Am mers deasemenea saptaman trecuta si sper sa fac din asta un obicei frecvent.

Scopul meu este fac exercitii in timp ce ajut natura si economisesc banii de combustibil. Avand in vedere cresterea costului combustibilului in ultimii ani este frustrant sa nu poti face nimic in acest sens, dar acum pot face ceva.

Desi este putin infricosator sa mergi pe bicicleta in mijlocul traficului trebuie sa spun ca a fost o experienta grozava. Nu doar m-am simtit cu adevarat bine facand acest exercitiu, dar am avut o priveliste grozava a naturii mergand spre serviciu si a fost mult mai linistitor si relaxant decat mersul cu masina. Sper sa-mi maresc rezistenta pentru ca sa pot merge pe bicicleta cel putin de 3, 4 ori pe saptamana sau chiar 5 zile, dar acum o iau usor pentru ca nu sunt avansat inca.

Sfaturi pentru mersul cu bicicleta

1. Planuieste. Unul din motivele pentru care oamenii nu merg cu bicicleta, chiar daca au o bicicleta este ca nu vor sa transpire. Eu sunt norocos deoarece la serviciu au instalat o cabina noua de dus. Dar inainte de asta am planuit sa merg la un dus de la un birou apropiat sau sa folosesc dusul unei sali de gimnastica din apropiere (chiar si a deveni un membru la un club de sport e mai ieftin decat combustibilul pentru masina). Vei avea nevoie de un sapun, deodorant si un prosop. Apoi mai este un aspect despre cum sa-ti iei hainele la serviciu, care este urmatorul meu sfat.

2. Lasa-ti hainele la serviciu cu ceva timp inainte. Poti sa le impachetezi intr-o sacosa de exemplu. Poti deasemenea sa le pui pe un umeras, care este o optiune foarte buna pentru a nu-ti boti hainele.
Solutia pe care am folosit-o eu (si nu e una originala) este de a aduce hainele la serviciu in ziua anterioara. Aceasta ma ajuta sa elimini cateva kilograme de pe bicicleta cand merg cu ea. Poti sa-ti aduci chiar hainele pentru tot restul sapatamanii. Eventual, daca merg pe bicicleta 5 zile pe saptamana, as putea sa aduc hainele in timpul weekendului.

3. Orice bicicleta poate fi folositoare. Nu-ti trebuie o bicicleta de curse deocheata pentru a merge cu ea. Daca ai un mountain bike mai vechi, ceea ce am si eu, este suficient. Nu trebuie sa cheltui multi bani pe o bicicleta pentru a incepe. Mai tarziu, poti investi mai mult, putin cate putin, dar orice ai avea este suficient pentru prezent.

4. Doteaza-te cu chei, unelte si invata sa schimbi un cauciuc. Niciodata nu stii cand ti se poate dezumfla roata si nu vrei sa fii nevoit sa mergi pe jos cativa kilometri. Un kit cu petice pentru cauciuc este bun si este si mai usor daca ai o cheie, o pompa si uneltele adecvate pentru a schimba repede cauciucul gaurit si sa-l peticesti pe cel vechi mai tarziu acasa.

5. Asigura-te. Este bine sa citesti despre ciclismul in trafic inainte  sa te avanti intr-un trafic periculos.

6. Ciclismul este distractiv! Am descoperit asta in saptamanile trecute si a merge la serviciu cu bicicleta este cu mult mai sanatos decat condusul. Incearca. Iti va placea.

Leave a Reply