6 idei pentru o excursie de vara

Vara este anotimpul calatoriilor. Plaja, vacante, reintalniri familiale… toata lumea merge undeva pentru o pauza. Cele mai frumoase amintiri ale mele petrecute vara sunt ale familiei mele cand am fost cu masina intr-un loc istoric.

In continuare sunt 6 idei pe care le-am invatat care ar putea face calatoria cu masina ceva mai buna:

1. Verifica lichidele motorului. Este intotdeauna o idee buna sa verifici lichidele de la motor inainte sa pleci. Uleiul, lichidul de la radiator si stergatoarele de parbriz sunt cele mai importante. A duce masina la un schimb de ulei nu strica.

2. Verifica lamele de guma ale stergatoarelor. Nu vrei niciodata sa fii intr-o furtuna pe un teren necunoscut fara ca stergatoarele sa-ti functioneze corespunzator.

3. Investeste in solutii RainX. Acestea functioneaza de minune pe parbriz. Poti conduce pe poloaie puternica aproape fara sa folosesti stergatoarele.

4. Verifica roata de rezerva. Nu stii niciodata cand vei avea o pana. Asigura-te ca roata de rezerva este umflata si de locul cheilor de care ai nevoie in caz ca ai pana. A ramane in pana fara posibilitatea schimbarii rotii nu e deloc distractiv.

5. Mentine rezervorul suficient de plin. Daca mergi in munti de exemplu, este foarte putin probabil ca sa fie vreo benzinarie pe-acolo. Poti intra in locuri in care nu gasesti vreo benzinarie pe distante de 90-100 km. Mentine nivelul combustibilului la un anumit nivel si alimenteaza imediat ce ai ocazia, altfel vei fi pus in situatia de a merge la vreun localnic sa-i ceri combustibil.

6. Fa-ti putine bagaje. Este mult mai usor sa fii incarcat mai putin si sa pui deoparte bani sa cumperi in caz ca iti mai trebuie cate ceva. Avem reflexul de a gandi ca trebuie sa fim intotdeauna pregatiti, dar defapt nu ne face decat sa ne incarce foarte mult inutil. Pune in bagaj doar ceea ce vei folosi in excursie.

Excursiile cu masina pot fi o modalitate foarte frumoasa pentru a te distra cu familia si sa impartasesti experiente dragute. Asigura-te ca acele experiente nu sunt rele si pregateste masina pentru excursie. Vei fi bucuros ca ai pregatit totul din timp.

Leave a Reply