5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cum sa muncesti placut

Una dintre cheile catre fericire – ca si pentru productivitate si eficienta in munca – este sa gasesti o munca care iti place, de care esti pasionat. Munca pe care vrei sa o faci, in loc de munca pe care doar trebuie sa o faci. Sunt persoane peste tot in lume care isi urmeaza visul, muncind cu pasiune, pierzandu-se in munca. Esti si tu unul dintre ele? Vrei sa fii?

Partea dificila pentru multe persoane este sa gaseasca acea munca in primul rand. Nu stiu de unde sa inceapa si totul pare o cauza pierduta. Dar nu este. Poti sa gasesti acea munca, dar va fi nevoie de mai mult efort.

Iata ce trebuie sa stii despre gasirea muncii care iti place, de care esti pasionat:

 1. Nu te va gasi ea – tu trebuie sa o cauti. Facand acelasi lucru in fiecare zi nu este calea spre a gasi munca care iti place. Cateodata esti extrem de norocos si ajungi la ceea ce iti doresti, fara sa depui vreun efort. Majoritatea persoanelor totusi, nu sunt atat de norocoase. Trebuie sa actionezi si trebuie sa cauti ceea ce iti place sa faci.
 2. Nu te poti opri din cautare pana nu o gasesti. Nu te multumi niciodata cu mai putin. Daca gasesti ceva ce e un pic mai bun decat locul tau de munca actual este bine, dar nu te opri aici. Continua sa cauti. Nu renunta la cautarea muncii ideale.
 3. Va trebui sa cauti in multe locuri inedite. Exploreaza cu adevarat. Incerca noi hobby-uri. Vorbeste cu persoane noi. Citeste articole in reviste si carti diferite. Inspiratia poate veni dintr-un loc la care nici nu te-ai gandit.
 4. Poate ca nu vei iubi complet ceea ce faci pana cand nu vei capata mai multa experienta. Cel mai probabil vei sti ca iubesti ceva anume cand il vei gasi. Dar trebuie sa continui lucrezi sa devii cat mai bun, chiar daca ai gasit ceea ce iubesti. Trebuie sa iti perfectionezi munca si aceasta va deveni o a doua natura pentru tine.
 5. Odata ce l-ai gasit trebuie sa te dedici intru totul acelui lucru. Daca gasesti munca care iti place atunci ti-a fost darui ceva de pret. Nu strica acest lucru.  Dedica-te trup si suflet muncii tale. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa iti ignori persoanele dragi si familia, dar atunci cand lucrezi ar trebui sa te dedici complet acelei munci.

Iata procesul de cautare a pasiunii:

 1. Rupe rutina si indrazneste sa intrebi. Trebuie sa incetezi sa faci ceea ce faci. Si  fii indeajuns de curajos incat sa te intrebi daca iubesti ceea ce faci. Si daca nu iti place ceea ce faci atunci ce anume iti place? Si daca nu stii, atunci vei porni in cautarea pasiunii tale?
 2. Petrece timp gandindu-te la acest lucru. Este bine sa iti acorzi o ora sau doua sa te gandesti cu adevarat la intrebarea de mai sus. Merita investitia. Gandeste-te cu adevarat la ceea ce iubesti, la viata ta, la ceea ce vrei sa faci.
 3. Gandeste-te la ceea ce iubesti deja. Ai hobby-uri de care esti pasionat? Despre ce iti place sa citesti? Despre ce vorbesti cu alte persoane? Exista ceva ce ai dorit dintotdeauna sa faci, dar ai uitat sau ti-a fost prea teama sa urmezi?
 4. Care sunt visurile tale? Exista ceva ce ti-ai dorit dintotdeauna sa realizezi in viata ta? Aproape toate persoanele au un astfel de vis in viata lor, dar deseori nu cred ca este realistic. Gandeste-te mai bine.
 5. La ce anume esti bun? Care sunt punctele tale forte? Ai un talent ascuns? Exista ceva la care intotdeauna ai excelat? Urmareste aceste lucruri.
 6. Actioneaza. Daca nu faci nimic nu vei gasi pasiunea ta niciodata. Incepe sa faci cercetari, sa dai telefoane, programeaza intalniri, fa teste despre cariera. Actioneaza, acum!
 7. Exploreaza lucruri noi. Incearca noi hobby-uri care par interesante. Citeste despre lucruri noi. Gaseste noi cai de explorat – iesi din zona ta de confort.
 8. Odata ce ai gasit ceva interesant, urmareste-l.  Citeste despre acel lucru. Invata si incerca-l. Si executa-l si devin-o cat mai bun. Nu te teme sa il urmezi – teama este cea care opreste majoritatea persoanelor de la a gasi fericirea.
 9. Apoi actioneaza din nou. Acum ca ai invatat despre acel lucru, incerca-l. Poate ca va fi posibil sa il urmezi in locul tau de munca curent. Sau sa il faci ca pe un job secundar sau doar ca pe un hobby, la inceput. Scrie persoanelor care urmeaza aceiasi cale si afla cum au inceput. Cauta carti pe aceasta tema. Documenteaza-te pentru a afla care este primul pas pe care trebuie sa il faci – si apoi fa acest pas! Urmeaza-ti visul!

Leave a Reply