Doua intrebari care te pot ajuta sa castigi perspectiva

Ce au in comun incidentele aproape fatale, auto-reflectia si moartea? Toate ajuta sa iti pui viata in perspectiva. Fiecare dintre acestea iti ofera un punct de vedere diferit. De exemplu, o intalnire cu fatalitatea ne poate ajuta sa realizam ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi si ceea ce nu merita prea mult stres. Similar, auto-reflectia ne poate ajuta sa vedem unde ne pierdem timpul inutil sau oportunitatile care se ivesc si cum putem sa imbunatatim acest capitol. Atunci cand cineva apropiat tie moare in mod inevitabil incetezi sa iti mai faci griji pentru lucrurile marunte, pentru ca realizezi ca viata este destul de scurta. Poate ca te simti inspirat sa profiti cat mai mult de fiecare oportunitate, deoarece poate disparea in orice moment. Totul incepe sa devina din ce in ce mai clar. Si aceste momente de claritate te fac sa intelegi cateva lucruri esentiale in viata:

  • Micile probleme pe care le avem in viata nu sunt chiar atat de importante.
  • Timpul nostru pe pamant este fragil si ar trebui sa profitam cat mai mult de el.
  • Aceasta este viata, chiar acum, asa ca traieste cat mai mult in momentul prezent.

Si nu este suficient sa recunoastem aceste lucruri, dar trebuie sa actionam pentru a profita cu adevarat de oportunitati. Si pentru a te ajuta sa pui cu adevarat lucrurile in perspectiva exista doua intrebari din care cu totii putem beneficia, daca raspundem onest.

Intrebarea 1: Daca cineva ar avea o filmare video cu o zi normala de a ta, ce ar vedea restul lumii? Si nu ne referim la obiceiurile proaste pe care ai putea sa le ai sau la certurile pe care le ai cu familia, dar ne referim la actiunile tale productive. Ar vedea ca muncesti din greu la locul tau de munca? Ar vedea ca pierzi timp pe activitati irelevante? Ar vedea ca actionezi sau ca esti complacut in situatie pentru ca nu ai incredere in tine? Doar prin analizari corecte si oneste la aceasta intrebare poti sa realizezi unde anume se afla punctele tale slabe.

Dupa aceea depinde de tine sa iei aceasta realizare si sa o folosesti pentru a te ajuta sa actionezi si sa schimbi lucrurile catre mai bine.

Intrebarea 2: Bazat pe actiunile tale curente si pe comportament, unde te astepti sa fii in cinci ani? Aici nu intrebam unde ti-ar place sa fii in 5 ani, dar este vorba despre a lua in considerare eforturile tale curente si a privi catre unde te astepti sa fii. Trebuie sa fii 100% onest in raspunsul tau. Doar prin a raspunde onest poti sa iti repari defectele, mai degraba decat a trai in iluzia ca faci tot ceea ce poti sau ca totul este cat de bine posibil. Poate ca tu esti fericit cu raspunsul pe care l-ai primit. Daca acesta este cazul atunci felicitari si continua sa faci ceea ce faci. Dar daca nu esti mandru de rezultatul pe care l-ai obtinut, atunci ai facut deja cel mai greu pas pentru a rectifica situatia si sa incepi sa creezi viata pe care ai fost menit sa o traiesti.

Leave a Reply