Despre dezvoltarea intuitiei

Multi din asa-zisii psihologi nu pot alege cu precizie informatia specifica despre tine, asadar cum se pot numi ei psihologi?

Aceste intrebari decurg din neintelegerile a cum functioneaza perceptia psihico-intuitiva. Este o chestiune dezinformata si nu o intrebare prosteasca. Este ca si cum ai avea cinci simturi de baza, iar al saselea simt este nelimitat. Acesta are un potential fascinant, dar nu este omniscient. Daca am pune provocarile, echivalente celor cinci simturi, acestea ar putea iesi la suprafata astfel:

-daca ai capacitatea de a auzi sunete, spune ce muzica ascult?

-daca ai capacitatea de a simti diferenta de temperatura, spune temperatura camerei?

-daca ai capacitatea de a degusta, spune ce gust are micul dejun dimineata?

-daca ai capacitatea de a simti mirosul, spune ce miros au lumanarile din camera?

Nu poti raspunde la aceste provocari deoarece nu suntem compatibili. Acestea sunt provocari prostesti pentru ca sunt bazate pe lipsa intelegerii, o capacitate de perceptie a simturilor umane. Datorita unei forme similare de ignoranta, oamenii deseori fac provocari similare, a celor care pretend sa aiba dezvoltat al saselea simt.

Cele cinci simturi au cateva limitari majore. Putem vedea, auzi, atinge, gusta, mirosi o mica portiune a ceea ce este vizibil, sonor, tactil, gustabil, sau parfumat. Chiar si atunci cand simtim ceva, in mod clar nu putem intotdeauna sa identificam. Si chiar si atunci cand identificam, cateodata ne inselam. Al saselea simt are limitari similare. Doar pentru ca cineva are dezvoltata abilitatea psihica la un nivel ridicat, nu inseamna ca pot percepe cu exactitate ce se afla dincolo de domeniul lor de perceptie. Si chiar si ce se incadreaza in perceptiile lor, e posibil sa nu fie perceput sau inteles corect. Multi oamenii ce au incercat sa atinga intuitia, au renuntat deoarece nu functioneaza intotdeauna. Cu toate acestea, consideram ca este o prostie sa iti abandonezi viziunea, doar pentru ca nu putem vedea in jurul valorii.

Daca iei in considerare tot ce e vizibil in lume, suntem mai degraba orbi, perceptiile psihice sunt diferite. Prin ani de practica vei invata sa pui in ordine viziunile si identifica-le cu obiecte specifice. Daca vei amesteca cinci alimente diferite in gura, deodata aromele se vor amesteca. Vei invata sa dai sens pecepetiilor pe masura ce te vei maturiza. Vei invata cum sa etichetezi perceptiile astfel incat sa fii capabil sa le discuti inteligent. Dar aceasta educatie sociala, in mare parte se blocheaza cand vine vorba de dezvoltarea psihica.

Un copil poate vedea, auzi, atinge, gusta, mirosi, dar nu poate intelege ce urmeza sa apara. De asemeni nu poate comunica foarte bine, cu alti copii ce au perceptii similare. Tot ce vad sunt sunt un pachet de semnale confuze. Pot intelege o serie de semnale clare, ca vocea mamei, dar chiar si atunci, nu inteleg ce spune cu adevarat.

Multi dintre noi raman la stadiul de imaturi psihic. Canalul nostru psihic perceptual este infundat cu o serie de zgomote confuze, lipsite de sens si inexacte pentru a fi de incredere, asa ca nu sunt de luat in seama.

Oamenii ce au dezvoltat al saselea simt dincolo de nivelul imatur, sunt deseori etichetati ca psihologi. Dar e ca si cum ai eticheta pe cineva care are probleme cu vederea. Sa presupunem ca ai probleme cu vederea si nu poti distinge culorile, abilitatea ta in acest domeniu este limitata in comparatie cu viziunea colorata. Ca toate simturile noastre, abilitatea perceptiei este mai degraba o chestiune de grad decat de esenta. Simturile noastre se dezvolta in mod clar prin educatie.

Exemple de educatie senzoriala sunt suficiente, muzica, degustari, botanica, masaje, etc. Alege un simt pe care vrei sa il dezvolti si vei gasi intregul camp devotat aprecierii. Cum ne putem dezvolta al saselea simt? Putem face in acelasi fel cum ne-am dezvoltat si celelalte simturi, prin educatie, practica si experimentare. Putem citi carti si invata de la alti, ce au aptitudini psihice foarte dezvoltate. Ne putem consulta intuitia zi de zi pentru a ne imbunatati acuratetea. Si putem experimenta pentru a dobandi si intelege limitele. Primul pas este sa te angajezi in dezvoltarea celui de-al saselea simt. Nu toata lumea isi doreste cu adevarat sa impinga dezvoltarea psihica, asa cum foarte putini oamenii vor deveni maestri in vreun domeniu. Este util sa ai un simt al intuitiei ce este suficient de precis si de incredere. Principalul beneficiu al intuitiei este ca te ajuta sa iei deciziile cele mai precise. Este un beneficiu urias daca te gandesti la asta, pentru ca deciziile creaza rezultate. Daca poti lua cateva din bunele decizii din viata, vei vedea imbunatatiri insemnate in rezultatele tale.

Dezvoltarea intuitiei pana in punctul in care poti sa ai incredere in ea sa te ajute sa iei deciziile corecte, poate insemna foarte mult pentru tine. Incearca sa iei in seama dezvoltarea psihica, exista semnale clare ca ea se afla acolo.

One thought on “Despre dezvoltarea intuitiei

  1. Trebuie sa ai de aface cu acest domeniu,sa iti placa,sa ai nativ atractie si usurinta de a iti lucra al saselea simt.Sigur ca atunci cand esti copil nu realizezi ca deti aceasta capacitate si nici cum sa ti-o dezvolti pentru ca pe vremuri nu se discuta despre acest domeniu.De pila eu de copil intuiam ce dulciuri imi prepara mama in timp ce eu eram la scala.daca stai sa te gandesti logic mama stia ca imi plac clatitele deci de foarte multe ori imi facea clatite.Eu cred ca la mine functiona logica,de aceea poate imi place matematica .Crescand am inceput sa studiez acest domeniu si sa inteleg de ce mi se intamplau unele lucruri,apoi am invatat sa accept si intamplarile neplacute ,insa aplanand efectul.Cred totusi ca fara o legatura universala,nu poti intelege aceste lucruri.Eu nu am rabdarea de pilda sa las partenerul meu de discutie sa isi termine fraza,din motiv ca realizez imediat ce vrea sa spuna.Simt imediat omul cu care sa am o prietenie sau nu,simt imediat locurile benefice mie,nu sunt genul sa car trecutul ca un gheb dupa mine,insa am preluat invatatura experientelor prin care am trecut.urmaresc atent si experientele altora.Candva simteam si stiam parca imi transmitea cineva semnificatia desenelor din cana din care s-a baut cafeaua si a ramas doar zatul,sau citirea in cartile de ghicit obisnuite imi era modul cel mai usor sa spun celor interesati multe lucruri despre ei.Insa eu nu citeam figurinele ci parca se facea o legatura astrala intre mine si persoana si ii spuneam astfel precum se spune in popor trecutul ,prezentul si viitorul.Parca mi se transmitea de catre cineva,parca citeam exact cartea vietii persoanelor respective.Regret azi ca mi s-a luat acest dar,deoarece m-am luat dupa vorbe omenesti auzite de la popi.Sa discutam acum despre vise.Ale mele sunt premonitii,iar termenul este cam de 2 saptamani ca sa se intample.Visez alte lumi,altfel de culori,la multe dintre vise nu le inteleg semnificatia.M sa va povestesc pe scurt un vis care nu l-am inteles ,sau am inteles ce am vrut eu.De curand o vecina m-a sunat la 3 noaptea sa imi spuna ca a murit un vecin.Am aprins o lumanare si am adormit,vasand cum il conduceam pe acel vecin pe drumul unde trebuia sa ajunga dupa moarte,adica am ajuns pana la intrarea intr-o lume intunecata el mi-a spus sa ma intorc inapoi pe drumul pa care am venit insa ultimile imagini despre vecinul mort au fost niste zbateri ale lui incercand sa scoata capul dintr-o negura.A fost o experienta care nu m-a speriat dar mi-a trezit multe semne de intrebare.Insa ma voi opri aici cu intamplarile mele,ma bucur ca azi inteleg multe si nu treiesc in teama.

Leave a Reply