Cum sa ai cel mai frumos an din viata ta fara sa iti fixezi obiective

In anul care vine incearca ceva diferit- inceteaza sa iti mai fixezi obiective. Daca definitia nebuniei este sa faci acelasi lucru la infinit asteptand de fiecare data un rezultat diferit atunci a face rezolutii pentru anul ce vine este un mod sigur de a innebuni. Rezolutiile sunt visuri desarte si obiectivele sunt o pierdere de timp. Sunt facute pentru a te pacali sa crezi ca un plan este tot ceea ce ai nevoie pentru a-ti schimba viata. Dar planurile nu functioneaza. Viata este prea haotica si aglomerata. Pentru majoritatea dintre noi este imposibil sa ramanem fideli unei liste de obiective mai mult de cateva saptamani, cu atat mai putin un an intreg. Asa ca, cum iti schimbi viata? Prin a controla ceea ce poti face – obiceiurile tale zilnice.

Inutilitatea planurilor. Majoritatea lucrurilor bune se intampla fara un plan: prieteniile, a te indragosti, a gasi un loc de munca si asa mai departe. Daca vrei sa faci noul an unul memorabil trebuie sa fii intentionat in acest sens, nu prin a fixa obiective, dar prin a face spatiu in viata ta pentru ceea ce conteaza cu adevarat. Majoritatea sistemelor productive se concentreaza pe a fi, cu un scop final in minte si pe a fixa obiective pentru a ajunge acolo. Multe sunt bazate pe presupunerea ca pentru a obtine ceea ce iti doresti mai tarziu trebuie sa renunti la ceea ce iti doresti acum. Fixezi planul, suporti durerea si castigi. Dar aceasta nu este singura cale pe care poti sa o urmezi. Poti sa creezi noi discipline care iti plac cu adevarat si sa nu te fixezi doar pe rezultatul final. Trebuie sa te bucuri in special de proces. Acesta este secretul unei vieti productive si fericite si sa ai un impact adevarat asupra lumii. Creeaza obiceiuri bune, care iti plac si vei duce o viata de care poti sa fii mandru.

In loc de obiective. Exista o alternativa la a fixa obiective care te va aduce mai aproape de viata pe care ti-o doresti. Concentreaza-te pe cateva practici care iti place sa le executi in mod regulat. Iata patru astfel de practici care te pot ajuta:

  • Trezeste-te dimineata devreme. Cand lumea se trezeste distragerile abunda. Daca te vei concentra pe a crea o viata noua pentru tine va trebui sa gasesti timpul necesar. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa lucrezi cand ceilalti dorm.
  • Angajeaza-te in obiectivul tau. Adevaratele diferente imping limitele. Testeaza, cantareste si forteaza pana cand lucrurile cedeaza. Poti sa faci acest lucru prin a spune da  cat mai multor lucruri care te fac sa te simti confortabil. Invata sa iti depasesti limitele. Poti fi surprins de ceea ce esti cu adevarat capabil.
  • Vorbeste cu persoane straine. Relatiile sunt ceea ce fac lumea sa functioneze. Acest lucru este adevarat pentru cariera ta, pentru o viata personala prospera si pentru viata ta interioara. Cand intalnim persoane noi facem conexiuni care pot duce la foarte multe rezultate pozitive viitoare. Chiar si atunci cand nu te simti confortabil incearca sa faci conexiuni cu persoane noi.
  • Practica generozitatea. Daruieste timpul tau, banii, servicii si idei. Cand faci acest lucru vei primi mult mai mult decat ceea ce daruiesti. Persoanele vor invata sa aiba incredere in tine si daca ii vei ajuta cu adevarat vor spune altor persoane despre tine. Acest lucru iti va construi reputatia si vei avea mai multi prieteni decat iti poti imagina. Si cum se spune: ce daruiesti vei primi inapoi inzecit.

Dupa un an in care faci toate aceste lucruri vei avea o viata atat de frumoasa incat nici nu poti sa iti imaginezi. Cel mai frumos an din viata ta este la dispozitia ta daca esti dispus sa renunti la nebunia planurilor si in schimb sa te concentrezi pe crearea noilor obiceiuri. Primul pas este sa incepi.

Leave a Reply