Cauza – Efect in raport cu Intentie – Manifestare

Unul dintre modelele cheie pentru atingerea obiectivelor este acela de cauza si efect. Acest model spune ca obiectivul tau este un efect ce trebuie realizat si sarcina ta este sa identifici si apoi sa creezi cauza ce va produce efectul dorit, in consecinta realizarea obiectivului.

Totusi, problema principala cu acest model este ca aproape toata lumea il intelege gresit. Si aceasta neintelegere vine de la a nu sti, cu adevarat, ce este o cauza. Poti presupune ca, cauza unui efect ar fi o serie de actiuni fizice si mentale ce conduc la acel efect. Actiune-reactie. Daca obiectivul tau este sa gatesti cina, atunci poti crede ca, cauza ar fi o serie de pasi de pregatire. Metoda stiintifica sugereaza ca asa merg lucrurile, in baza unei observatii pur obiective. Totusi, in interiorul constiintei tale stii ca seria de pasi de actiune, nu este cauza reala. Actiunile in sine sunt si ele un efect.

Cauza reala este decizia pe care ai luat-o de a crea acel efect in primul rand. La un anumit punct te-ai decis sa pregatesti cina. Acea decizie poate ca a fost subconstienta, dar a fost tot o decizie. Fara acea decizie, cina nu s-ar fi exteriorizat niciodata. Acea decizie in cele din urma a cauzat intreaga serie de actiuni si in cele din urma exteriorizarea cinei in sine.

De unde se ridica aceasta decizie? Se poate ridica din subconstientul tau sau in cazul unei decizii constiente, se ridica din constiinta ta. In cele din urma constiinta ta este cea mai mare putere, deoarece poate trece peste alegerile subconstientului, odata ce devine constienta de ele. Daca vrei sa iti atingi un obiectiv, pe care ti l-ai fixat, cea mai cruciala parte este sa te decizi sa il exprimi. Nu conteaza daca simti ca este in afara controlului tau sa faci acest lucru. Nu conteaza daca nu poti vedea inca, cum vei ajunge de la A la B. Majoritatea acestor resurse vor aparea dupa ce ai luat decizile, nu inainte. Daca nu intelegi acest pas simplu, atunci vei pierde foarte mult timp. Primul pas este sa te decizi. Nu sa chibzuiesti sau sa reflectezi sau sa soliciti un raspuns de la cei din jurul tau, pentru a vedea daca poti sau nu sa faci acest lucru. Daca vrei sa iti incepi propria afacere, atunci ia decizia sa faci acest lucru. Daca vrei sa fii casatorit si sa ai o familie, atunci ia decizia de a atrage un partener. Daca vrei sa iti schimbi cariera, atunci decide-te sa faci acest lucru.

Persoanele cred ca altceva trebuie sa vina inaintea deciziei. Oamenii irosesc luni bune, incercand sa isi dea seama daca un obiectiv este posibil. Si acest lucru are sens daca esti la un anumit nivel de constiinta. Dar tot ceea ce faci este sa creezi amanare si vei manifesta dovezi ce sugereaza ca acest obiectiv este si posibil si imposibil. Si orice forma de dubiu pe care o ai, o vei intalni si in univers. Atunci cand o persoana nu este hotarata, nu vei dori sa o ajuti, deoarece stii ca este o pierdere de timp. Dar daca o persoana este hotarata si sigura de ceea ce va face, atunci foarte probabil ca vei dori sa o ajuti. Si asta deoarece acea persoana, in cele din urma va reusi ceea ce isi doreste si vrei sa faci parte din acest succes. Te simti chiar mai plin de energie si mai motivat sa contribui la succesul persoanelor, care sunt foarte angajate unui obiectiv ce rezoneaza cu tine.

Crezi ca acest proces functioneaza la fel in interiorul mintii tale? Daca constiinta ta este dezbinata impotriva ei insasi, crezi ca isi va folosi toate resursele sale interne pentru obiectivul tau? Subconstientul tau iti va da toata energia si creativitatea posibila sau va fi mai retinut? Universul functioneaza dupa aceleasi principii. Gandeste-te la el ca la o minte supraconstienta. Cand ai luat o decizie clara, aceasta va deschide usile universului, aduncandu-ti toate resursele de care ai nevoie, cateodata in moduri de-a dreptul misterioase. Ori de cate ori doresti sa iti fixezi un nou obiectiv incepe prin a-l fixa. Acorda-ti timp pentru a deveni cu adevarat clar cu privire la ceea ce vrei, dar apoi declara acel lucru. Spune universului: “ Acesta este obiectivul meu. Indeplineste-l.”

Nu cere universului ceea ce vrei. Declara ceea ce vrei. Este ca si cum ai planta o samanta in pamanat. Nu spui pamantului “ Iata samanata. Te rog poti sa o faci sa creasca?” Pur si simplu plantezi samanta si va creste ca o consecinta naturala a plantarii si grijei fata de ea. Este la fel si cu intentiile. Pur si simplu planteaza-le. Nu este nevoie sa te rogi.

Intentioneaza ca obiectivele tale sa se exteriorizeze. Intentiile create din teama sau un sens de lipsa, vor riposta. Poate ca vei primi ceea ce iti doresti, dar va avea un gust amar. Sau poate ca vei obtine exact opusul a ceea ce iti doreai.

Dar intentiile ce sunt facute pentru binele tau si pentru binele suprem al tuturor, vor avea tendinta sa se exteriorizeze intr-un mod pozitiv.

De exemplu, daca iti declari obiectivul de a deveni mai bogat, in cateva zile poti vedea tot felul de sincronizari ce au legatura cu spiritualitatea. Poate parea ca nu au nimic de a face cu bogatia. Asa ca, ajungi la concluzia ca este doar o coincidenta si ca abordarea nu functioneaza. Dar abordarea este corecta si functioneaza. Foarte probabil este un semnal ca, calea catre bogatie necesita sa iti imbunantatesti constiinta. Acest lucru este in special adevarat, daca intentia ta a fost facuta pentru binele suprem al tuturor. Daca devii bogat, inainte ca energia si constiinta ta sa ajunga la un anumit nivel, atunci o bogatie materiala mai mare poate doar sa iti hraneasca problemele. Obiectivul tau inca nu se poate exterioriza pentru binele suprem al tuturor. Dar, daca in primul rand inveti sa iti folosesti pozitiv energia si constiinta, atunci cele mai mari resurse pe care bogatia ti le poate procura, vor fi o expresie pozitiva, nu una negativa. Acesta este un proces simplu si direct. Dar mintea noastra este atat de aglomerata cu nimicurile conditionarii sociale, incat ne este foarte greu sa gandim la acest nivel. Devii atasat de exteriorizarea intr-un anumit fel a obiectivelor tale, deoarece asa se intampla la televizor sau in filme. Sau poate ca asa fac prietenii si familia ta. Iar acest atasament  blocheaza exteriorizarea mai usoara a obiectivelor tale. Deseori oamenii se saboteaza singuri, deoarece nu realizeaza cat de importanta este intentia. Fiecare gand este o intentie adevarata.

Daca vrei sa realizezi un obiectiv, trebuie sa elimini toate dubiile din constiinta ta. Nu iti poti permite luxul unui gand negativ, deoarece aceasta este o intentie sa exteriorizezi ceea ce nu iti doresti. Cand esti congruent cu gandurile tale, obiectivele se vor manifesta foarte usor. Dar cand esti incongruent cu gandurile tale, vei manifesta conflic si obstacole.

De ce esti capabil sa faci toate acestea? Deoarece tu ai puterea. A nu crede in tine insuti, pur si simplu, inseamna ca iti folosesti propria ta putere impotriva ta.

Daca te gandesti / intentionezi slabiciune,  manifestezi slabiciune.

Ce se intampla daca decizi sa exteriorizezi un obiectiv foarte, foarte mare, unul ce pare fizic imposibil? Procesul tot va functiona. Doar ca vor fi necesari mai multi pasi si poate ca vei fi condus prin multe sincronizari ani buni, inainte de a atinge punctul unde obiectivul tau final se poate manifesta. Poate ca va fi nevoie de mai mult timp, decat viata ta umana, daca obiectivul este extrem de mare. Dar in mod sigur vei face progrese, daca folosesti aceasta abordare.

Deci tot ceea ce trebuie sa faci este sa ii permiti obiectivului tau sa se exteriorizeze.

 

Leave a Reply