Arata-ti cicatriciile de razboi

Ori de cate ori iti fixezi un obiectiv ambitios, este practic garantat ca vei intalni unele obstacole. Nu exista insa nici un motiv sa lasi acest lucru sa te opreasca. Un blocaj nu este un obstacol foarte mare pentru o fiinta umana.

Obstacolele in calea ta fac o treaba deosebita in a alunga timiditatea. Iar pentru cei cu un pic de curaj, blocajele au foarte putina putere. Cand o persoana angajata in scopul ei se loveste de un obstacol, acesta are foarte putine sanse de reusita. Atunci cand universul observa ca esti cu adevarat angajat in calea pe care ai ales-o, elimina obstacolul din calea ta. Poate ca este mecanismul de siguranta al universului, ceva asemanator cu procesul de supravietuire al celui mai apt. Poate ca universul nu va permite persoanelor cu o minte slaba sa merga prea departe pe calea realizarii obiectivelor. Si asta deoarece daca ar reusi cu adevarat, ar face doar un mare dezastru din lucruri. Persoanele cu o vointa puternica sunt libere sa treaca mai departe, in timp ce persoanele cu o minte mai slaba sunt respinse si trebuie sa faca mult mai multe eforturi. Asa ca intrebarea este… esti un aventurier timid? Lumea te-a speriat de la a-ti fixa si realiza obiective semnificative? O simpla sperietura este suficienta pentru a te deraia de la ceea ce iti doresti cu adevarat? Ai fost deviat de atat de multe ori, incat ai incetat sa urmaresti ceea ce vrei si te-ai multumit cu ceea ce crezi ca poti obtine? Ai definit ca imposibila sau foarte improbabila o intreaga gama de posibilitati, ce alte fiinte umane deja au demonstrat ca sunt realizabile?

In mod sigur, exista unele obiective ce ar fi cu adevarat greu de realizat pentru tine. Poate ca ai dreptate ca unele obiective sunt imposibile. Daca acesta este cazul, atunci arata-ti cicatriciile. Arata ranile pe care le-ai indurat, ca rezultat al urmaririi obiectivelor, pe care nu le-ai putut realiza. Sa vedem falimentul, inima franta, scrisorile de respingere, dezamagirea brutala, umilinta publica.

Daca nu ai nici o cicatricie, atunci esti o persoana care a avut multe realizari, nu? Fie ca esti un adevarat geniu, fie ai foarte mult noroc. Nimic decat succes dupa succes. Joci totul sigur. Dar ai venit aici sa traiesti o viata sigura? Poate ca ar trebui sa incetezi sa faci acest lucru. Gandeste-te sa traiesti o viata reala, tipul de viata despre care oamenii scriu poezii.

Nu sta pe tusa vietii, intra in teren si incepe sa joci cu adevarat. Este viata ta sigura? Cuvantul sigur poate fi folosit atat ca adjectiv cat si ca substantiv, dar totul se rezuma la siguranta, la eliminarea totala a pericolului. Pune capat pretinderii ca iti traiesti viata.

Proiecteaza-ti caracterul, antreneaza-l, cumpara-i niste arme bune si trimite-l in batalie. Lasa siguranta in urma- nu va face decat sa te incetineasca. Cu alte cuvinte, decide ceea ce vrei, dezvolta-ti abilitatile necesare, achizitioneaza resursele necesare si pleaca dupa obiectivele tale cu curaj. Nu lasa pe nimeni si nimic sa iti stea in cale. Fii acel cavaler neinfricat in locul aventurierului timid. Nu ai de ce sa iti fie frica, decat de frica in sine. Daca esti ranit pe parcursul drumului, atunci strange din dinti si mergi mai departe. Cicatriciile in batalie sunt parte din viata. A-ti nega dezamagirea inseamna a-ti nega victoria. Daca vrei sa pleci intr-o calatorie semnificativa, va trebui sa iei anumite riscuri si sa pierzi anumite puncte ici si colo.

Este viata ta plina de infringeri dureroase si triumfuri glorioase? Sau a primi un mail este punctul culminant al zilei tale? Fa ceva astazi, ce te face sa risti un esec considerabil. Lustruieste-ti armura si curata-ti armele ruginite. Daca esuezi, atunci ingrijeste-ti ranile si sarbatoreste ca in sfarsit traiesti ca o fiinta umana, asa cum ar trebui sa traiesti- pasionat, incurajat si fara teama.

Dar daca reusesti, du-te si gaseste-ti un scriitor cu adevarat bun care sa iti spuna povestea.

Leave a Reply