De ce poliamorismul?

Interesul in poliamorism nu este in principal despre gasirea altor parteneri de sex. Adevaratul motiv este sa te bucuri de apropierea emotionanta, intima a conexiunilor cu alte persoane. Intimitatea emotionala si prietenia sincera sunt cei mai importanti factori. O conceptie gresita este ca in poliamorism totul este despre sex. Pentru unii oameni,  sexul cu parteneri multipli este un lucru important, insa pentru majoritatea oamenilor, sexul nu este principalul motiv pentru a deveni poli. Daca doriti sa intelegeti realitatile poliamorismului, incercati sa nu va obsedati de componenta sexuala.

 

Prietenia este esentiala-Unii oameni considera atractia sexuala a fi esenta unei bune relatii. Acest lucru poate fi bun pentru o aventura pe termen scurt ce nu va oferi substanta pentru o conexiune profunda si intima.

 

Intimitatea emotionala-Ceea ce ne va atrage la poliamorism este oportunitatea de a fi emotional intim cu alte persoane. O conexiune profunda cu alta fiinta umana poate fi o experienta ce va schimba viata celor implicati.

 

Poliamorismul emotional contra poliamorismului sexual- Motivul pentru care sexul este o parte a acestei ecuatii este ca daca ai devenit emotional intim cu o persoana, acest lucru ar putea duce la sex, ca o expresie a conexiunei emotionale. Sexul nu este principalul motiv, dar poate fi o extensie naturala a poliamorismului emotional.

 

Poli-sexul, un tabu- Acceptati cu greutate cuplurile ce au in vedere sexul cu alte persoane, il considerati un tabu? In principiu suntem de acord cu acele cupluri care stabilesc de comun acord posibilitatea de a fi monogami si nu doresc sa se culce cu altcineva. Exista insa cazuri unde jumatatea unui cuplu, unul din parteneri, i-ar placea poliamorismul sexual, insa celalalt nu. Un astfel de blocaj de comunicare va duce la resentimente si nefericire daca va ramane nerezolvat. Daca va blocati partenerul de la a discuta deschis despre poliamorism, va veti deconecta emotional de acesta. Toata neacceptarea va produce presiuni asupra partenerului si il va indeparta, facandu-l sa caute o comunicare deschisa si onesta cu altcineva. Renunta la judecare si neacceptare si permite-ti tie sa asculti cu adevarat partenerul, si astfel relatia voastra se va bucura de un nivel de incredere si intimitate reinoita. Daca partenerul vostru nu va asculta, adevarul este ca nu aveti o relatie serioasa, bazata pe iubire. In cel mai bun caz aveti un angajament de convietuire. Este trist cand realizezi acest lucru, dar daca nu poti comunica deschis si cinstit despre acest subiect important cu partenerul tau, atunci va puteti justifica de ce locuiti cu o astfel de persoana. In mod natural ar trebui sa utilizati toate eforturile pentru ca partenerul tau sa fie deschis intr-un dialog real. Unele rezistente sunt de asteptat, dar fii rabdator si asculta linistit pentru a trece cu bine peste ele. Daca aveti o relatie serioasa, compatibila, la care tineti, atunci in cele din urma partenerul tau va fi capabil sa te asculte si sa te ia in considerare.

Este partenerul tau, prietenul tau? Ai incredere completa in el? Daca este asa atunci vei fi capabil sa discuti ceea ce conteaza pentru tine, deschis si sincer, increderea ca partenerul tau ii va pasa suficient de tine pentru a te asculta. Sa ramai loial unei relatii bazate pe frica nu este nobila si altruista. Daca descoperi ca relatia ta este fara inima, renunta la ea. Nu este usor, dar meritati sa fiti fericiti la fel ca si partenerul vostru.

Leave a Reply