Cum sa-ti stimulezi creativitatea – Idei de baza

Creativitatea se bazeaza pe idei noi, interpretari si metode, ceea ce implica exploatarea gandirii. Este o calitate care poate fi exploatata mereu. Ar trebui sa-ti hranesti  partea creativa cu un material inspirational, acorda-i atentia si timpul necesar. Urmeaza cinci variabile pe care le-am descoperit :

  • Ia un caiet

Multe idei iti vin in minte, iar tu le vei uita daca acestea nu vor fi scrise. Scrie orice iti vine in minte. Nu trebuie neaparat sa fie un caiet, doar sa ai ceva pe care sa poti nota pentru toate ideile care iti vin in minte.

  • Fara stres

Este adevarat ca nervozitatea si experientele traumatice pot stimula creativitatea intr-un fel. Vrei sa fii relaxat dar toata energia este activata pentru a fi creativ. Iar termenele limita si tensiunea din partea sefului te poate afecta.

  • Fara distrageri

Cand ai un gand atins de creativitate, ar trebui sa mergi mai departe sa vezi cum poti sa ajungi. Totusi, intreg procesul de creativitate poate deveni mai usor atat timp cat telefonul nu suna de zece ori, vecinii tai nu asculta muzica prea tare sau seful tau nu-ti mai cere inca un raport despre munca efectuata…

  • Mediul ambiant potrivit

Intentionam sa scriu despre faptul de a gasi liniste si pace, desi unii oameni pot deveni mai creativi cand asculta muzica. Chiar si lumina poate fi uneori o problema. Esti mai inspirat atunci cand este cald si soare sau preferi un mediu inchis, intunecat fara ca simturile tale sa fie afectate?

  • Locatie, locatie, locatie

Daca ai acel carnetel despre care am mai vorbit, sa il ai permanent, lasa toate grijile deoparte, inchide-ti telefonul, (poti sa asculti si muzica pe fundal), nu trebuie sa ai un spatiu inchis pentru a deveni cat mai creativ. Dupa cum am mai spus, creativitatea are nevoie de libertate. Daca stai inchis in camera, la un birou intr-un colt, si vrei sa fii creativ, nu vei avea rezultatele dorite. Cauta locatia potrivita!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply