Aprobarea tacita

Sa presupunem ca propriul copil nu se poarta corect in fata ta, dar nu spui nimic. Sau sa presupunem ca ai in subordine oameni la munca si observi unul din subalterni ca face o greseala grava, dar nu te deranjezi sa ii aduci asta in atentie. Aceasta este aprobarea tacita.

Evident exista probleme cand folosim aprobarea tacita pentru a consolida rezultatele negative din partea altor persoane, dar poate fi  si mai rau cand utilizezi aprobarea tacita pe tine.

La ce fel de probleme din viata ta esti deseori martor, dar in loc sa ai de-a face in mod constant cu  ele, sa incerci sa le rezolvi, le intorci spatele? Poate ca energia ta este scazuta pentru ca nu ai facut exercitiile corespunzatoare. Poate ca situatia relatiei tale nu este asa cum vrei sa fie. Poate ca a ta cariera este una ce se indreapta catre esec.

Cand folosesti aporobarea tacita pe tine, ii spui subconstientului tau ca standardele performantelor curente sunt acceptate asa ca nu fi surprins cand vei primi acelasi rezultat an dupa an. Daca vrei sa schimbi rezultatul primit, nu poti folosi aprobarea tacita. Trebuie sa incepi prin a dicta un nou standard pentru tine. Ori de cate ori observi noile standarde fiind incalcate trebuie sa aduci asta la cunostinta. Intrerupe modelul vechi de aprobare tacita cu dezaprobarea zgomotoasa. In loc sa ramai tacut, vorbeste tare, lasa dezaprobarea sa fie auzita tare si clar.

Lasa subconstientul sa stie ca ai nevoie sa te ajute sa gasesti o modalitate alternativa pentru a satisface nevoile tale, deoarece abordarea actuala este un esec total.

Aprobarea tacita este unul din cei mai buni prietenii ai fricii. Uneori este dureros sa ai de a face cu adevarul.

Aprobarea tacita face problemele imposibil de rezolvat, nu poti rezolva ceea ce refuzi sa identifici, chiar daca problema ta este la nivel individual, familial, de echipa, sau la nivel mondial. Daca vrei sa rezolvi astfel de probleme, trebuie sa le aduci in lumina constiintei. Atunci vei avea o sansa de rezolvare. Si chiar daca astfel de probleme nu pot fi rezolvate, atunci cel putin pot fi acceptate. Acceptarea constienta este intotdeauna superioara aprobarii tacite.

Leave a Reply